Ομιλία : “Οι επιπτώσεις των κινητών και ασυρμάτων δικτύων στην υγεία”


Πίσω


kinita-ygeia

 


Μετά από πρόσκληση του IEEE ΑΤΕΙΤΗ Student Branch και στα πλαίσια του μαθήματος “Δίκτυα Ασύρματων και Κινητών Επικοινωνιών” του Τμήματος μας , την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 12:00 (αίθουσα 102) ο κ. Πέτρος Κυρκιλής θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα “Οι επιπτώσεις των κινητών και ασυρμάτων δικτύων στην υγεία”.

Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση και το ακροατήριο θα έχει την ευκαιρία για ερωτήσεις. Θα είναι χαρά μας να παραβρεθείτε.


Abstract:
Η ομιλία αρχικά θα εστιάσει σε μια συνοπτική παρουσίαση της διείσδυσης των κινητών και ασύρματων δικτύων στην καθημερινότητα μας. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί αναφορά στην εισχώρηση των κινητών συσκευών στην καθημερινότητά μας, καθώς και στη μελλοντική περαιτέρω έκρηξη της αγοράς αυτής. Η εξέλιξη αυτή καθιστά αναγκαία τη συζήτηση γύρω από τις πιθανές επιπτώσεις που μπορούν να έχουν οι κινητές συσκευές στην υγεία μας. Θα εξηγηθεί αναλυτικά ο τρόπος μέτρησης των επιπτώσεων αυτών όπως έχουν προκύψει από διεθνείς έρευνες. Τέλος, θα γίνει αναφορά σε επιπρόσθετους κινδύνους που προκύπτουν άμεσα από τη χρήση τέτοιων συσκευών καθώς και στις καλές πρακτικές για αποφυγή αυτών των ανεπιθύμητων παρενεργειών.


Short bio:
O Πέτρος Κυρκιλής αποφοίτησε από το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΑΤΕΙΘ το 2014 και από τον Σεπτέμβριο πραγματοποιεί τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο King’s College London (MSc in Web Intelligence με ειδικότητα Security). Παράλληλα με τις σπουδές του στο ΑΤΕΙΘ εργαζόταν ως Network Administrator & Web Developer για 2 εταιρείες στην Ελλάδα και ως News Editor για λογαριασμό του myphone.gr. Αυτή τη χρονική περίοδο δουλεύει πάνω στη βέλτιστη συνεργατική χαρτογράφηση από multi-agents για εφαρμογή της σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.